Meny

Meny

Gjør deg klar for en kulinarisk opplevelse utenom det vanlige. Firelake fokuserer ikke kun på "ild" i seg selv, men også vår majestetiske, ville natur som over tid har utviklet råvarer med særgene smaker. Vi har noe for en hver smak og kan tilby alt fra et lett måltid til en tre-retters meny. Smakfulle retter inspirert av det nordiske kjøkkenet og grillet til perfeksjon.

  • ALLE SHARING MENYER BLIR SERVERT MED BONDENS FAT OG DAGENS TILBEHØR / MINIMUM 2 PERSONER

    Vinanbefalinger ved forespørsel. Spør din servitør
  • “THE SHARING”

    598
    Forretter:
    Asiatisk biffsalat og “Svalbard isbre” laksetartar
    Hovedretter:
    Dagens fangst og ekstra marmorert ytrefilet, Limousin
    Klassikerne (våre 3 klassiske sauser)
    Dessert:
    Sjokolade ”Nordic Light”
  • ”THE JOURNEY”

    624
    Forretter:
    Sjømatplatte ”Frøy”
    Hovedretter:
    Dagens fangst og ekstra marmorert ytrefilet, Limousin
    Klassikerne (våre 3 klassiske sauser)
    Dessert:
    Sjokolade ”Nordic Light”
  • ”THE FIRE&LAKE”

    757
    Forretter:
    Norske ”Midnight sun” østers (2)
    Asiatisk biffsalat og “Svalbard isbre” laksetartar
    eller
    Sjømatplatte ”Frøy”
    Hovedretter:
    Dagens fangst og ekstra marmorert ytrefilet, Limousin
    Klassikerne (våre 3 klassiske sauser)
    Dessert:
    Sjokolade ”Nordic Light” og ”Vegr” ostefat
  • BESTILL EN ELLER FLERE TIL DEG SELV, ELLER FOR Å DELE MED DE ANDRE RUNDT BORDET

  • “SVALBARD ISBRE” LAKSETARTAR

    179
    80 g Norsk laks,ørretrogn, pepperrotmajones og rugchips
    Allergener: 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 13
    Drikke : Lious Moreau Chablis, France | 173
  • ASIATISK BIFFSALAT

    185
    Spinat, syltet shitakesopp, cashew og sitrongressdressing
    Allergener: 2, 4, 5, 12, 18, 23, 24, 25
    Drikke: Solar de Serrade, Alvarinho, Portugal | 164
  • NORSKE “MIDNIGHT SUN” ØSTERS

    49 PR. STK
    Ingefær & eple granite, agurk og sjøgress
    Allergener: 12
    Drikke:VELG DINE FAVORITTBOBLER
  • GLASSERT KYLLINGSPYD

    47 PER SKEWER
    Kimchi, Sesam glace
    Allergener: 2, 4, 10, 12, 23, 24, 25
    Drikke: Rabl. Gruner veltliner, Østerrike | 148
  • RØDBETMAKRON

    59 PER STK
    Andeleverparfait, Pata Negra, løkglasur
    Allergener: 3, 5, 10, 11, 14, 25
    Drikke:Dopff & Iron. Cremant d Alsace, Frankrike | 134
  • SJØMATPLATTE ”FRØY ”

    397
    (Minimum 2 personer)
    Østers, kreps, reker, krabbeklør,muslinger, sitron, aioli
    Allergener: 2, 3, 5, 12, 13, 25
    Drikke:Velg dine favorittbobler eller vin
  • RAMENSUPPE

    175
    Oksebryst, soba nudler, vårløk, egg
    Allergener: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 23, 24, 25
    Drikke: Amalaya, Torrontes, Argentina | 164
  • OKSETARTAR

    198
    Wagyu & trøffelemulosjon, eggconfit, kapers,
    sprø løk, grillet toast
    Allergener: 3, 5, 10,13, 25
    Drikke: Ayala Brut, Champagne| 189
  • ALT KJØTT ER DELT I FLERE PORSJONSTØRRELSER FOR Å GJØRE DET ENKLERE Å DELE. ALLE HOVEDRETTENE SERVERES MED ET UTVALG AV GRØNNSAKER OG DAGENS POTETER. ALT DU TRENGER Å GJØRE ER Å VELGE DIN FAVORITTSAUS!

    Drikke: Til alt kjøtt under anbefaler vi Amalaya, Malbec, Argentina /164
  • KJØTT

    Wagyu serveres med tilbehør
    fra 60 gram og opp
  • DAGENS STYKKE, WAGYU

    20 g160|
    30 g240|
    40 g320|
    “Pure blood” A5, Japan 8 pr. gram
    Allergener: 11
  • DAGENS STYKKE, WAGYU

    20 g140 |
    30 g210|
    40 g280|
    Hetland Gård,Norge 6 pr.gram
    Allergener: 11
  • 999
    120 gram “Pure blood” A5, Japansk
    Wagyu servert med bondens fat,
    dagens tilbehør og valgfri saus
    Allergener: 11
  • MODNET ENTRECOTE

    358
    Spania 180g
    Allergener: 11
  • EKSTRA MARMORET YTREFILET, LIMOSIN

    389
    Norge 180g
    Allergener: 11
  • 12 TIMERS BAKT & RØKT OKSEBRYST, ANGUS

    254
    Firelake rub, Norge 185g
    Allergener: 11
  • “PITMASTER “ KJØTTVALG FOR DAGEN

    354
    Allergener: 11
  • VÅRKYLLING ”POT AU FEU”

    285
    Sjøkreps, morkler, urter, kyllingveloute
    Allergener: 2, 25
    Drikke: La Tannerie, Merlot/Cab Franc, Languedoc, Frankrike | 158
  • FANGSTER FRA HAVET

    “DET SOM GJØR NORSK SJØMAT SÅ SPESIELL, ER DET
    RØFFE KLIMAET OG ISKALDE HAVET SOM GIR NÆRING
    TIL SJØLIVET OG GJØR AT DE VOKSER SAKTE, OG DER-
    FOR SKAPES DETS KARAKTERISTISKE TEKSTUR OG SMAK”
  • NORSK PIGGVAR CARRE

    324
    Myk skorpe av urter, persillekrem
    Allergener: 1, 4, 5, 11, 13
    Drikke: Trimbach, Riesling, Alsace, Frankrike | 164
  • DAGENS GRILLET FANGST

    297
    Allergener: 4
    Drikke: Vennligst spør din servitør
  • DAMPET BLÅSKJELL

    196
    500 g blåskjell, Eger cider, Pommes frites og aioli.
    Allergener: 1, 2, 3, 10, 12, 13, 25
    Drikke: Rabl. Gruner veltliner, Østerrike | 148
  • SJØMATPLATTE ”NJORD ”

    1448
    Totalt 2 kg Kongekrabbe, sjøkreps, østers, kreps,
    reker, krabbeklør, muslinger ,sitron, aioli
    Allergener: 2, 3, 5, 12, 13, 25
    Drikke: Velg dine favorittbobler eller vin
  • SJØMATPLATTE ”FRØY ”

    794
    Totalt 1,6 kg Østers, kreps, reker, krabbeklør,
    muslinger, sitron, aioli
    Allergener: 2, 3, 5, 12, 13, 25
    Drikke: Velg dine favorittbobler eller vin
  • ”BURGERHJØRNET”

  • HEDONISM BURGER

    850
    170g Wagyu burger, gullbestøvet kullbrød,
    andelever, sprøstekt sjalottløk, trøffelmajones,
    trøffel & Gruyere frites.
    Allergener: 3, 5, 10, 11, 13, 23, 25
    Drikke: Manhattan cocktail | 158
  • FIRELAKE OSTEBURGER

    245
    170g burger, Cheddar, røkt chilimajones, pommes frites
    Allergener: 3, 5, 10, 11, 13, 23, 25
    Drikke: Fleurette, Cab.Sauv/Merlot, Frankrike EKO | 152
  • FIRELAKE DOBBEL OSTE- OG BACONBURGER

    255
    170g burger, ekstra Cheddar, Jarlsberg, røkt chilimajones, bacon og pommes frites
    Allergener: 3, 5, 10, 11, 13, 23, 25
    Drikke: Amalaya Malbec, Argentina | 164
  • «THE HANGOVER» BURGER

    175
    150g håndplukket oksehale,
    bestemors BBQ saus, mye Cheddar og Jalapenos
    pommes frites
    Allergener: 1, 3, 5, 10, 11, 13, 23, 25
    Drink: La Tannerie, Merlot/Cab Franc, Languedoc, Frankrike | 158
  • TILBEHØR

  • GRØNNE VEKSTER

    55
    Vinagrettedressing
    Allergener: 13, 25
  • MAC & CHEESE DELUX

    65
    Kyllingveloute, Comte, Gryere & trøfler
    Allergener: 1, 3, 5, 10, 11, 13, 25
  • POMMES FRITES

    44
  • BONDENS FAT

    59
  • ASPARGES

    Kald, hvit aspargesoufflé, grønn aspargessalat,
    vinagrettedressing
    Allergener: 3, 11, 25
  • STEKTE HANASANDTOMATER

    Boretanekonfit, crumble av urter
    Allergener: 5
  • SAUTERT GRØNNKÅL

  • SAUSER

  • CHIPOTLEMAJONES

    25
    Allergener: 3, 10, 11, 13, 25
  • BÉARNAISE SAUS

    42
    Allergener: 3, 11
  • INGEFÆR & SITRONGRESSAUS

    36
    Allergener: 1, 2, 4, 6, 8, 10, 11, 12, 13, 23, 24, 25
  • RØDVIN OG- OKSEHALESAUS

    45
    Allergener: 1, 5, 10, 11, 13, 25
  • CHIMICHURRI

    26
    Oregano, coriander, olive oil
  • RØKT CHILISAUS

    39
    Allergener: 25
  • BESTEMORS HEMMELIGE BBQ SAUS

    32
    Allergener: 10, 13, 25
  • KLASSIKERNE: BÉARNAISE, RØDVIN- OG OKSEHALE OG CHIMICHURRI

    99
  • SJOKOLADE «NORDIC LIGHT»

    149
    Sjokolade Nemesis, kaffekrem, rødbet og bringebæryogurtis
    Allergener: 3, 11, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 25
    Drikke: Graham’s Port Lbv, Douro, Portugal | 87
  • BJØRKEKREM

    134
    Karamelliserte pærer, malt- & byggryniskrem
    Allergenser 3, 11, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 25
    Drikke: Alambre Moscatel 10 year old, Portugal | 87
  • YUZUSORBET

    128
    Ris- & chaiespuma, ingefærtapioka
    Allergener: 5, 23, 25
    Drikke: Basilikum- og myntete Mojito /142
  • “SKOG”

    138
    Artiske multer, karamell, havtornsorbet, hvetegress «mose»
    Allergener: 3, 5, 7, 8, 9, 11, 25
    Drikke: Banfi, Moscato D Asti, Italia | 87
  • “VEGR” OSTEFAT

    198
    Knekkebrød og marmelade
    Allergener: 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 16, 18, 19, 21
    Drikke: Grahams Port 10 År Tawny, Portugal | 102
  • GRILLET BOK CHOY

    148
    Bok choy, puffet risflak, ingefær
    Allergener: 22, 23, 24, 25
    Drink: Fleurette, Semillon/Sauvignon, Frankrike EKO | 164
  • ASIATISK SALAT

    148
    Spinat, grønne bønner, cashew, syltet Shiitake
    Allergener: 18, 24, 25
    Drikke: Solar de Serrade, Alvarinho, Portugal /164
  • PULLED VEGME BURGER

    210
    Cashewdressing, tomat, salat,
    pommes frites og løk
    Allergener: 5, 10, 18, 24
  • 200G GRØNNSAK OG BØNNESTEK

    195
    Bakt jordskokk, dagens potet, chimichurri
    Allergener: 1, 10, 13
    Drikke: Amalaya, Torrontes, Argentina | 159
  • RØDBET- OG TRANEBÆRTARTAR

    98
    Urtesalat, valnøtter og bringebærvinagrette
    Allergener: 1, 16, 25
    Drikke: Pierre Ponnelle, Pinot Noir, Frankrike /133
  • SAUSER

  • SAUCE VIERGE

    22
    Tomat, sjalottløk og olivenolje
  • CHIMICHURRI

    26
    Oregano, koriander og olivenolje
  • CASHEWMAJONES

    28
    Allergener: 13, 18
  • VEGANER BONDEN

    59
  • ASPARGES

    Grønn asparagesalat,
    vinagrettedressing
    Allergener: 5
  • STEKTE HANASANDTOMATER

    Boretanekonfit, crumble av urter
    Allergener: 5
  • SAUTERT GRØNNKÅL

  • VEGANSK DESSERT

  • SØTT

    125
    AVOKADO- & SJOKOLADEKREM
    Bringebær
    Allergens: 0
    Drikke: Banfi, Moscato D Asti, Italia /87

Allergener: 1 Selleri  2 Skalldyr  3 Egg 4 Fisk  5 Hvete  6 Rug  7 Bygg  8 Havre  9 Spelt  10 Lupin  11 Melk  12 Bløtdyr  13 Sennep  14 Mandler  15 Hasselnøtter  16 Valnøtter  17 Macadamia  18 Cashewnøtt  19 Pekannøtt  20 Paranøtt  21 Pistasjnøtt  22 Peanøtter  23 Sesam  24 Soya  25 Sulfitt/Svoveldioksid